fbpx
Valitse sivu

KOKEMUKSIA VR-PELEISTÄ

Mikä ihmeen virtuaalinen pakohuonepeli?

Meillä on hetken aikaa ollut ainutlaatuinen mahdollisuus pelata huonepakopelejä totutusta poikkeavalla, kokonaisvaltaisesti mukaansatempaavalla tavalla – virtuaalisesti. Kysyimme tuoreeltaan fiiliksiä peliporukalta, joka on käynyt läpi kaikki kolme peliteemaamme eli ovat suorastaan VR-konkareita!
Ryhmästä Eveliina kertoo VR-pelikokemuksesta näin:

Mikä oli päällimmäinen fiilis VR-peleistä?

-Kokonaisuudessaan oli kyllä ihan huikea ja toimiva pelikokemus. Emme osanneet odottaa, miten todentuntuinen VR-peli olikaan! Odotimme jännitystä ja uudenlaista kokemusta – ja molemmat niistä kyllä täyttyivät ja ylittyvät. Peli ja tunnelma veivät todella mukanaan.

Mikä teema on ollut suosikkinne?

-Halusimme ehdottomasti kokeilla kaikki teemat läpi. Ensimmäinen pelimme oli sattumanvaraisesti valittu Osiriksen syvyydet ja se osoittautui lopulta meidän lemppariksemme. Siinä oli toimintaa!

Miten vertaisitte fyysisiä pakohuonepelejä virtuaalisiin?

– Olemme pelanneet aika paljonkin “normaaleja” huonepakopelejä. VR-pelit ovat enemmän videopelimäisiä, ja ehkä ongelmanratkaisu korostuu enemmän perinteisissä peleissä. VR-pelit ovat kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen ja pelaamisen arvoisia – niissä todellisuus unohtuu ja pääsee ihan eri maailmaan!

Miten pelin käytännön järjestelyt vaikuttivat pelikokemukseen?

-Lyhyempi peliaika ei tuntunut lyhyemmältä. VR-pelivarusteita oli helppo käyttää ja ne olivat pääosin mukavat päässä. Tosin kannattaa pitää hiukset auki ja jättää silmälasit pois jos näkee ilman niitä. Pientä säätöä oli joidenkin johtojen kanssa.

Aiotteko pelata uudestaan tai suositella kavereille?

-Ehdottomasti tulemme pelaamaan uudestaan heti, kun uusia teemoja tulee pelattavaksi! Kavereille on jo tätä suositeltu, koska oli niin mahtava kokemus unohtaa todellisuus ja vain uppoutua peliin.

Pakopelit