Huonepakopeli Mikkeli

Huonepakopeli Mikkeli tarjoaa elämyksiä Mikkelin keskustassa. Vaikka kolme erilaista pakohuonettamme sopivat erityisesti 4 - 8 hengen pakoseurueille, peliä voi pelata 3 - 10 hengen ryhmissä. Tule viettämään aikaa kaveriporukalla, järjestä mieleenpainuvat polttarit, kehitä työyhteisösi ryhmätyötaitoja, koe erilainen luokkaretki tai järjestä unohtumaton virkistyspäivä.

Vaikka suositusikärajamme on 15 v, myös nuoremmat ovat tervetulleita ja Huonepakopeli sopii mainiosti myös perheille. Huomioithan, että alle 12-vuotiaat pelaajat pääsevät ratkomaan arvoituksia vain aikuisen seurassa ja osa huoneistamme sopii paremmin aikuisille kuin lapsille. Löydät jokaisen huoneen suositusikärajan huonekuvauksen yhteydestä. 

Päivystämme Huoneella maanantaista perjantaihin klo 14.00 - 17.00. Pelejä vetämässä ollaan usein kyllä muinakin aikoina ja ovet ovat tuolloin avoinna, silloin ei kun vaan rohkeasti peremmälle! Tilauksesta olemme auki maanantaista lauantaihin klo 9.00 - 21.00, ja sunnuntaisin erillisestä sopimuksesta.

Voit varata huoneen sähköisen ajanvarauskalenterin kautta, soittamalla numeroon 050 3383051, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mikkeli@huonepakopeli.fi tai käymällä paikan päällä päivystysaikoinamme. 

Tervetuloa viettämään unohtumaton elämys!

Asiakaspalaute

Asiakkaamme ovat arvioineet meidät arvosanalla
4.6/5

Heikki Viinikka, 4/5

Hyvä ja mielenkiintoinen huone. Kehitysajatuksena voisi yrittää saada numero-/avainlukkojen sijaan jotain muitakin tapoja edetä pelissä. Näitä varmasti löytyy pilvin pimein. Esim. jotain labyrinttijuttuja, josta aukeaa luukku tms.

Laura Salminen, 5/5

Henkilökunnalle suuri kiitos iloisesta ja kannustavasta asenteesta. Hauskaa oli ja varmasti tullaan uudestaan!

Kaikki arvostelut

Pakohuoneet

Vankila

Vankila

Keskivaikea

Sopiva ikä: 8+

12 v

Escape procent

24%

Eletään sota-aikaa 40-luvulla. Olette sissejä, jotka ovat tiedusteluretkellä pitkällä vihollislinjojen takana. Yhteys tukikohtaan katkeaa ja jouduitte vastapuolen sotavangeiksi. Teidät viedään vankilaan, jonka olosuhteet ovat kammottavat. Vartijan lähtiessä ruokatunnille, mahdollisuutenne koittaa. Pakenetteko vankilasta 60 minuutissa pelastaen henkenne vai jäättekö vihollisen armoille?

Suositeltu ryhmäkoko: 4 - 8 (min. 3, max. 10)

Varaa

Varaa Vankila

Kadonneet

Kadonneet

Keskivaikea

Sopiva ikä: 10+

12 v

Escape procent

18%

Olette lähteneet kaveriporukalla vuorille retkelle, kun huomaatte olevanne eksyksissä. Radiopuhelimen välityksellä kuulette, että aluetta lähestyy hurja myrskyrintama. Ruoka ja juoma ovat loppuneet ja ilta kylmenee uhkaavasti. Löydätte hylätyn erämökin metsän keskeltä.  Ehdittekö selvittää 60 minuutissa sijaintinne, jotta teidät voidaan pelastaa vai jäättekö vangiksi huteraan mökkiin ankarien olosuhteiden koeteltavaksi?

Suositeltu ryhmäkoko: 4 - 8 (min. 3, max. 10)

Varaa

Varaa Kadonneet

Sarjamurhaaja

Sarjamurhaaja

Vaikeustaso on helppo

Sopiva ikä: 10+

15 v

Escape procent

32%

Marjukka on ollut kateissa pidemmän aikaa. Epäillään, että hän on joutunut sarjamurhaajan uhriksi. Rikospoliisi on löytänyt sarjamurhaajan piilopaikan, jossa hän on murhannut uhrinsa. Kun palaatte tutkimaan rikospaikkaa, huomaatte, että siellä on jotain outoa - kaikki ei ole kunnossa. Outoja asioita alkaa tapahtumaan… Teillä on 60 minuuttia aikaa paeta murhapaikalta!

Suositeltu ryhmäkoko: 4 - 8 (min. 3, max. 10)

Varaa

Varaa Sarjamurhaaja

Hinnasto ja pelisäännöt

30 € / hlö

25 € / hlö

22 € / hlö

20 € / hlö

Hinnasto

Pelin hinta riippuu ryhmäkoosta. Esimerkiksi peli kolmelle maksaa 90 euroa (30€/hlö) ja peli kuudelle 120 euroa (20€/hlö).

Maksuvälineenä meillä käy käteinen, yleisimmät suomalaiset pankki- ja luottokortit, sekä Smartum-setelit ja –kortti  (vain 5e arvoiset Smartum setelit), E-passi, Elämyslahjat, Edenred, Eazybreak, Tyky-setelit sekä Gifti-lahjakortit.

Varausehdot 

 • Pelipaikalle on saavuttava 15 min ennen peliä (ei yli 20 min aiemmin). Myöhästyminen vähennetään tilanteen vaatiessa peliajastanne.
 • Varatun pelin voi perua 3 vuorokautta ennen peliä veloituksetta. Myöhemmin kuin 3 vuorokautta ennen perutuista varauksista veloitamme 50 euroa. Saapumatta jättämisestä veloitetaan täysi hinta. Mikäli varattuna on samanaikaisesti useampi pelihuone on varaukset peruttava  seitsemän vuorokautta ennen peliä.
 • Pelinohjaajalla on oikeus keskeyttää peli, jos ette noudata pelinohjaajan ohjeita. Emme palauta rahoja, mikäli peli keskeytetään huonosta käyttäytymisestä johtuen.
 • Huonepakopelien pelaaminen humaltuneena on kielletty. Pienikin määrä alkoholia heikentää merkittävästi pelisuoritusta. Emme suosittele alkoholin nauttimista ennen peliä. Pelinvetäjällä on oikeus poistaa pelaaja huoneesta, mikäli hän ei ole kykenevä noudattamaan sääntöjä. 
 • Pidätämme oikeuden laskuttaa rikkoutuneiden esineiden korjaamisesta meille aiheutuvat kulut jälkikäteen. Seuraamme ja tallennamme pelit kameroiden kautta.
 • Maksu hoidetaan paikan päällä. Meille käy pankki- tai luottokortti, käteinen, Smartum (kulttuurisetelit), Edenred, TYKY, Sporttipassi, lahjakorttimme. Yrityksille myös laskutus 4 euron laskutuslisällä. Laskutustiedot kannattaa lähettää etukäteen sähköpostiimme, suosimme paperittomia laskutusvaihtoehtoja.

 

Pelisäännöt

Huonepakopelin idea on paeta lukitusta huoneesta 60 minuutin kuluessa. Pelit koostuvat tehtävistä, jotka vaativat loogista ajattelua, ongelmanratkaisukykyä sekä ryhmätyötä. Vihjeitä yhdistelemällä ja tehtäviä ratkomalla etenette kohti pakoa. Kaikki pelit ovat haastavia, eikä pakeneminen ole itsestäänselvyys.

Kun varaamanne aika lähestyy, saapukaa paikalle 15min ennen pelin alkua, jolloin ehdimme antaa teille opastuksen ennen pelin alkua.
Ryhmäkoko 3-10 hlöä. Huomiothan huonekohtaiset suosituksemme.

HUOM! Huonepakopelejä ei saa pelata humaltuneena. Alkoholin käyttö tiloissamme on kielletty, emmekä ota vastaan alkoholin vaikutuksen alaisena olevia pelaajia.

Vinkkejä pelaajalle

 1. Paras keino pakenemiseen on keskustella avoimesti ryhmän kanssa. Kerro muille löytämistäsi vihjeistä. Työskennelkää yhdessä vihjeitä yhdistellen. Jos löydät jotain uutta tietoa, niin pidä huoli, että kaikki muutkin huoneessa saavat tietää siitä. Älä huijaa, sillä pilaat oman ja ryhmäsi pelin!
 2. Noudata pelinohjaajan antamia ohjeita ja sääntöjä, jotka käydään läpi ennen pelin alkamista. Tässä muutamia ohjeitamme:
 3. Tehtävien ratkaiseminen ei edellytä painavien esineiden nostamista tai siirtämistä.
 4. Älä käytä voimaa lukkojen avaamiseen.
 5. Matkapuhelimet ja muut kannettavat laitteet pidetään suljettuna, eikä niitä saa käyttää pelin aikana. Ryhmäkuvia voi ottaa pelin jälkeen.
 6. Vihjeiden etsiminen kiipeilemällä ja toisia pelaajia nostamalla on kielletty.
 7. Älä yritä arvata lukkojen koodeja kokeilemalla tai kuuntelemalla! Lukkojen koodit selviävät huoneesta löytyvien vihjeiden avulla.
 8. Älä paljasta peliemme vastauksia ja vihjeitä muille pelaajille.
Miten löydät perille?

Miten löydät perille?

Huonepakopeli Mikkeli sijaitsee Kauppakeskus Stellassa, Mikkelin keskustassa, aivan torin laidalla. Voit jättää autosi kätevästi tilavaan Toriparkkiin, josta löytyy yhteensä 620 autopaikkaa. Toriparkkiin ajat Mannerheimintieltä, rautatieaseman vierestä.

Lisätietoja toriparkista

 

Lahjakortit & tapahtumat

Lahjakortit

Lahjakortit

 

Haluaisitko antaa lahjan, joka ei varmasti unohdu? Osta läheisellesi lahjakortti, jota hän voi käyttää maksuvälineenä sekä Huonepakopelissä (Joensuu ja Mikkeli) että Treetop-seikkailupuistossa (Joensuu). Lahjakortti on loistava hankinta esimerkiksi isän- tai äitienpäiväksi, joulu- ja syntymäpäivälahjaksi ja sekä ylioppilaalle että ammattiin valmistuneelle.  

Vaikka huonepakopeli sopii kaikille ikään katsomatta, huomioithan, että alle 12-vuotiaat pelaajat voivat ratkoa pakohuoneen arvoituksia vain aikuisen seurassa.

Voit ostaa lahjakortin täältä.

Tapahtumat

Tapahtumat

 

Meillä voit järjestää elämyksellisen päivän isommallekin porukalle. Voi viettää meillä synttärit tai polttarit, järjestää virkistyspäivän työyhteisölle tai tarjota elämyksen opiskelijaryhmälle tai koululuokalle.

Huonepakopeli kehittää ryhmätyötaitoja ja nostaa yhteishenkeä. Se sopii hyvin ryhmille tiimihengen kehittämiseen tai jo ennestään  hyvän ryhmädynamiikan vahvistamiseen. Huoneessa tehtäviä ratkoessa myös ajantaju häviää, joten peliin heittäytyessä pääsee mukavasti karkuun arjen kiireistä.

Virkistyspäivä, TYHY, TYKY

Virkistyspäivä, TYHY, TYKY

Huonepakopeli on loistava ohjelmanumero virkistyspäivään, sillä se kehittää ryhmätyötaitoja ja nostaa yhteishenkeä. Pakeneminen sopii mainiosti tiimihengen kehittämiseen tai jo ennestään hyvän ryhmädynamiikan vahvistamiseen. Huoneiden tehtäviä ratkoessa ajantaju katoaa ja siten se on myös täydellinen ympäristö työkiireistä irtautumisen. Huonepakopeli käy kaiken kokoisille yrityksille, sillä kerralla voimme ottaa pelaamaan 3 - 30 henkeä. Voitte myös varata huoneemme yrityksenne käyttöön koko päiväksi.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Polttarit

Polttarit

Meillä järjestät ikimuistoisen hetken polttaripäivään, johon koko porukka voi yhdessä osallistua ja kaikilla on hauskaa. Huonepakopeli on loistava ohjelmanumero mihin aikaan vuodesta tahansa ilman säävarausta. Pelaaminen käy kaiken ikäisille ja kuntoisille, sillä pakeneminen ei vaadi fyysistä suorittamista. Huonepakopeli käy erilaisille polttariseurueille, sillä kerralla meille mahtuu 3 - 30 henkeä.

Tutustu myös Huonepakopelin, Amarillon ja Nightin polttaritarjoukseen

Lasten juhlat

Lasten juhlat

Lapset rakastavat vihjeiden etsimistä ja ongelmien ratkaisemista, joten Huonepakopeli sopii mainiosti myös esimerkiksi synttäreiden järjestämiseen. Huomioithan, että alle 12-vuotiaat pakenijat tarvitsevat poikkeuksetta aikuisen mukaansa ja suosittelemme samaa kaikille alle 15-vuotiaille. Huoneisiimme mahtuu pakenemaan kerralla 3 – 30 juhlavierasta.

Kaupunkiseikkailu

Kaupunkiseikkailu

Haluatko suunnatta ulos nauttimaan raikkaasta ilmasta? Kaupunkiseikkailussa edetään ilmaisen kännykkäsovelluksen avulla. Kaupunkisuunnistuksen tehtävissä vain mielikuvitus on rajana. Ne voivat olla esimerkiksi työhyvinvointia parantavia ryhmätehtäviä, ongelmanratkaisua, liikuntasuorituksia tai mitä vaan, mikä sopii ryhmällenne parhaiten – seikkailu voidaan räätälöidä juuri teille sopivaksi.

Voit yhdistää huonepakopelin ja kaupunkiseikkailun yhdeksi elämyspaketiksi! Hinnat alkaen 385 €/ryhmä (max 10 hlöä).

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Usein kysytyt kysymykset

Milloin olette auki?

Tilauksesta olemme auki maanantaista lauantaihin klo 9.00 - 21.00. Sunnuntaisin minimiveloitushinta on 200€ (=10 hengen peli) vain tilauksesta. Paikan päällä olemme aina maanantaista perjantaihin klo 14.00-17.00.  Huoneet varataan ennakkoon. Vapaat ajat löytyvät varauskalenteristamme. 

joensuu@huonepakopeli.fi
mikkeli@huonepakopeli.fi

Pitääkö varaus tehdä ennakkoon?

Kyllä, huonevaraus tehdään ennakkoon helppokäyttöisen varausjärjestelmämme kautta. Mitä aikaisemmin teet varauksesi, sitä varmemmin saat sellaisen ajan, joka sopii ryhmällesi. Päivystysaikaan on mahdollista päästä pelaamaan lyhyelläkin varoitusajalla varaustilanteen niin salliessa.

Joensuun ajanvarausjärjestelmään
Mikkelin ajanvarausjärjestelmään

Mikä on sopiva ryhmäkoko?

Huoneemme on suunniteltu 3-10 henkilön ryhmille. Paras ryhmäkoko on 4-8 pelaajaa. Huoneiden esittelystä näet tarkemmat tiedot kunkin huoneen suositellusta ryhmäkoosta.

Pyydämme yli 10 henkilön ryhmiä tekemään varauksensa vähintään 7 vrk aiemmin sähköpostilla.

Soveltuuko Huonepakopeli lapsille?

Kyllä sopii! Lapset rakastavat vihjeiden etsimistä ja ongelmien ratkaisemista, mutta osa tehtävistä on lapsille liian vaikeita, joten alle 12-vuotiaat pääsevät pelaamaan vain aikuisten seurassa. Yli 12-vuotiaat lapset voivat tulla pelaamaan myös keskenään. Suosittelemme kuitenkin kaikille alle 15-vuotiaille ainakin yhtä aikuista mukaan ryhmään.

Voinko muuttaa tai peruuttaa varaamani ajan?

VARAUSEHTOMME: Varatun pelin voi perua 3 vuorokautta ennen peliä varausvahvistusviestissä olevan linkin kautta. Varaukset ovat sitovia, kun varauksen alkuun on alle 3 vrk. Myöhemmin kuin 3 vuorokautta ennen perutuista varauksista veloitamme 50 euroa. Saapumatta jättämisestä veloitetaan täysi hinta.

Kun on varattu useampi kuin yksi pelihuone, varaukset ovat sitovia, kun varauksen alkuun on alle 7 vrk. 

Yritysasiakkailla laskutusperuste on varauksessa ilmoitettu henkilömäärä - ei paikan päälle saapuneiden asiakkaiden määrä, ellei asiakkaita ole enemmän kuin mitä varauksessa on ilmoitettu.

Minkälaiset vaatteet otamme mukaan?

Suosittelemme rentoja vapaa-ajan vaatteita. Peleissä ei tehdä mitään fyysisesti vaativaa. Kiipeily, hyppiminen, toisten pelaajien ja painavien esineiden nostelu ym. vastaava on kielletty! Jos käytät lukulaseja, niin ne kannattaa ottaa mukaan. Ottakaa mukaan myös rento mieli! Vaikka pelissä yritetäänkin paeta huoneesta, niin ei kannata pettyä vaikka siinä ei onnistuisikaan. Pelimme on tehty erittäin haastavaksi ja vain harvat pääsevät pakenemaan huoneesta alle 60 minuutissa.

Miten kauan aikaisemmin voin tehdä varauksen?

Varaus on mahdollista tehdä varausjärjestelmän kautta 60 päivää ennen haluttua aikaa. Mikäli haluat varata pelin pidemmän ajan päähän, otathan meihin yhteyttä sähköpostitse. Varauksia voi tehdä verkkosivuilla olevan varausjärjestelmän kautta 24h aikaisemmin, viime hetken peliaikoja voi kysellä puhelimitse.

Kuinka paljon aikaa varaamme?

Aikaa kannattaa varata n. 1,5 tuntia. Paikalle tulee saapua 15min ennen pelin alkua, jolloin saatte ohjeita ja käymme läpi pelisääntöjä. Ennen peliä on myös hyvä ehtiä käymään vessassa, sillä pelin aikana ei saa poistua huoneesta kuin hätätapauksessa. Pelin jälkeen voimme ottaa ryhmäkuvia muistoksi!

Lukitaanko meidät oikeasti huoneeseen?

Kyllä! Mutta halutessanne pääsette aina ulos huoneesta, mutta sen jälkeen ei saa enää palata takaisin huoneeseen. Voitte myös pyytää pelinvetäjää jättämään oven lukitsematta, mikäli haluatte.

Mitä tapahtuu, jos emme ehdi pakenemaan alle 60 minuutissa?

Pelimme on suunniteltu siten, että vain harvat pystyvät pakenemaan 60 minuutissa. Peliajan loputtua pelinvetäjä tulee aukaisemaan oven teille. Pelin jälkeen teillä on aikaa ottaa ryhmäkuvia toisistanne ja kysellä kysymyksiä peliin liittyen.

Onnistuuko pelaaminen pyörätuolissa?

Joensuussa pelihuoneemme sijaitsevat kellarikerroksessa. Pyörätuolilla pääsee perille Iso Myyn parkkihallin kautta.

Suurin osa tehtävistä on sellaisia, joihin voi osallistua myös pyörätuolista, mutta osa tehtävistä on sellaisia, joihin pyörätuolissa istuva ei voi osallistua. Nämä rajoitteet huomioiden peleihimme voi osallistua myös pyörätuolissa.

Voimmeko tulla pelaamaan uudestaan samaan huoneeseen?

Huonepakopeli on tarkoitettu pelattavaksi vain yhden kerran, sillä tehtävät vaihtuvat vain kun huoneen teema vaihtuu. Tiedotamme teemojen vaihtumisesta netti- ja Facebook-sivuillamme.  Jos ette pakene huoneesta, voitte varata saman pelin uudestaan ja pelata sen uudelleen siitä kohdasta, johon ensimmäisellä kerralla jäitte. Vinkkejä uudelleen pelaamiseen kannattaa kysyä vielä pelinvetäjiltämme. Ethän myöskään pilaa muilta pelaajilta tehtävien ratkaisemiseen liittyvää hauskuutta, kertomalla heille etukäteen peliin liittyviä tietoja.

Kuinka suuria huoneenne ovat? Voinko pelata, vaikka kärsin suljetun ja/tai ahtaan paikan kammosta?

Huoneet ovat kooltaan jopa 25-40 neliömetriä riippuen huoneesta, missä pelaatte. Mikäli huoneen oven lukkoon laittaminen ahdistaa, voivat pelinohjaajamme jättää oven kokonaan lukitsematta. Huoneesta joka tapauksessa pääsee pois, vaikka kesken pelin -pelinohjaajamme seuraavat peliä kameroiden ja mikrofonin kautta ja pystyvät reagoimaan, mikäli suljettu tila ahdistaa liikaa. Mutta klaustrofobian takia ei missään nimessä kannata jättää kokeilematta peliä! Asiakkaidemme mukaan peli vetää niin hyvin mukaansa, ettei siellä ehdi ahdistumaan!