Valitse sivu

Mikkelin pelipäällikkö: Janne

Mikä on pelipäällikkö?
Tämä ”pelipäällikkyys” tuo monenmoista tekemistä tullessaan. Pelien seuraaminen, valvominen ja vinkkien antaminen sekä opastaminen alussa ja jälkipuinti on ehkä se näkyvin osa. Päivät täyttyvätkin monenlaisista askareista markkinoinnin, huoneiden ylläpidon, rakentelun, laitteistojen, yhteistyökumppaneiden, tapahtumien, kohtaamisten ja pelinvetäjiemme parissa. Ja ihan pelien välissäkin laitamme toki huoneet aina pelikuntoon seuraavia ryhmiä varten. Siinä vasta vauhtia ja nokkeluutta välillä tarvitaankin, onhan myös väistämättömät ajoittaiset vahingotkin siinä ”välivartissa” saatava korjattua seuraavalle ryhmälle toimivaksi!

Miten päädyit Huonepakopeliin töihin?
Jo pari vuotta ennen aloittamistani, kävimme kaverini kanssa keskusteluja huonepakopeliyrityksestä. Silloin suunnitelma ei edennyt elämäntilanteista johtuen, ja toisen kerran huomasin haun Mikkelissä aloittaneeseen Huonepakopeliin, mutta tilanne ei vielä ollut oikea. ”Kolmas kerta” siis toden sanoi ja kun Mikkeliin haettiin yrittäjää vetämään toimintaa, tartuin tilaisuuteen ja tässä sitä ollaan! Viime lokakuusta olen siis ollut ”pelipäällikkönä” Huonepakopeli Mikkelissä ja olen tykännyt kovasti.

Mikä työssäsi on parasta?
Välillä on kiirettä ja vauhdikkaita tilanteita, mutta upeiden ihmisten kanssa kaikki sujuu loppujen lopuksi aina hyvin, on sitten ympärillä pelaajia tai meitä pelinvetäjiä. Juuri ihmisten takia pidän tästä tekemisestä. Saan nauttia koko tunneskaalan seuraamisesta. Onnistumisista, iloista, mutta myös pettymyksienkin läpikäymisestä. Itselläkin useasti pulssi nousee, kun seuraa viimeisien minuuttien ja sekuntienkin huipentumista ja viimeiseen asti yrittämistä. Aina ei siis tosiaankaan onnistuta, mutta sekin käydään läpi – loppuun asti pinnistelyn jälkeen kuitenkin hymy leviää useimpien kasvoille. Ja se on sitä parasta palkintoa vetäjällekin, sydän oikein lämpiää ja herkistyyhän siinä itsekin väistämättä!

Mikä on ollut mieleenpainuvin kokemuksesi Huonepakopelistä?
En äkkiseltään pysty erottelemaan yksittäistä hetkeä, takana kun kuitenkin alkaa olla satoja pelejä vedettynä. Mutta mieltä toki lämmittää, kun pelaajia tulee toisen tai kolmannen kerran pelaamaan uudestaan ja innostus on edelleen selkeästi havaittavissa kasvoissa ja tekemisessä. Hyviä esimerkkejä on myös perheistä, joissa nuori ei alkuun vaikuta kovinkaan kiinnostuneelta asiasta, mutta pelin jälkeen riittää silmät kirkkaina selitettävää pelin kulusta. Harjoittelu auttaa tässäkin, vaikka toki annamme haastetta uusien pelien ja uudenlaisten haastavien tehtävien muodossa.

Minkälaiset terveiset haluat lähettää huonepakopelaajille?
Emme päästä teitä rakkaita pelaajia helpolla jatkossakaan ja uutta kivaa ja jännittävää on valmisteilla tälläkin hetkellä. Tervetuloa jatkossakin haastamaan niin omaa kuin kaverienne tai työkaverienne nokkeluutta sekä yhteistyökykyä! Tällä ”pelipäälliköllä” jo sormet syyhyää päästä auttamaan teitä eteenpäin siellä pelien maailmassa, olkoon se live-pelien tai ”mielen maisemien” maailmassa. 🙂

Pakopelit