fbpx

Usein kysytyt kysymykset

 

MILLOIN OLETTE AUKI?

Tilauksesta olemme auki maanantaista lauantaihin klo 9.00 – 21.00. Sunnuntaisin minimiveloitushinta on 200€ (=10 hengen peli) vain tilauksesta. Paikan päällä olemme vain sopimuksen mukaan eli silloin kun on pelejä. Lähes kaikki asiat on hoidettavissa sähköisesti ja jos tulee kysyttävää niin olethan rohkeasti yhteydessä 0504093311 Huoneet varataan ennakkoon. Vapaat ajat löytyvät varauskalenteristamme.

PITÄÄKÖ VARAUS TEHDÄ ENNAKKOON?

Kyllä, huonevaraus tehdään ennakkoon helppokäyttöisen varausjärjestelmämme kautta. Mitä aikaisemmin teet varauksesi, sitä varmemmin saat sellaisen ajan, joka sopii ryhmällesi. Päivystysaikaan on mahdollista päästä pelaamaan lyhyelläkin varoitusajalla varaustilanteen niin salliessa. Pääset Joensuun ajanvarausjärjestelmään tästä linkistä.

MIKÄ ON SOPIVA RYHMÄKOKO?

Huoneemme on suunniteltu 3-8 henkilön ryhmille. Paras ryhmäkoko on 4-6 pelaajaa. Huoneiden esittelystä näet tarkemmat tiedot kunkin huoneen suositellusta ryhmäkoosta.

Pyydämme yli 8 henkilön ryhmiä tekemään varauksensa vähintään 7 vrk aiemmin sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella.

SOVELTUUKO HUONEPAKOPELI LAPSILLE?

Kyllä sopii! Lapset rakastavat vihjeiden etsimistä ja ongelmien ratkaisemista, mutta osa tehtävistä on lapsille liian vaikeita, joten alle 10-vuotiaat pääsevät pelaamaan vain aikuisten seurassa. Yli 10-vuotiaat lapset voivat tulla pelaamaan myös keskenään. Suosittelemme kuitenkin kaikille alle 15-vuotiaille ainakin yhtä aikuista mukaan ryhmään.

VOINKO MUUTTAA TAI PERUUTTAA VARAAMANI AJAN?

VARAUSEHTOMME: Varatun pelin voi perua 3 vuorokautta ennen peliä varausvahvistusviestissä olevan linkin kautta. Varaukset ovat sitovia, kun varauksen alkuun on alle 3 vrk. Myöhemmin kuin 3 vuorokautta ennen perutuista varauksista veloitamme 50 euroa. Saapumatta jättämisestä veloitetaan täysi hinta.

Kun on varattu useampi kuin yksi pelihuone, varaukset ovat sitovia, kun varauksen alkuun on alle 7 vrk.

Yritysasiakkailla laskutusperuste on varauksessa ilmoitettu henkilömäärä – ei paikan päälle saapuneiden asiakkaiden määrä, ellei asiakkaita ole enemmän kuin mitä varauksessa on ilmoitettu.

MINKÄLAISET VAATTEET OTAMME MUKAAN?

Suosittelemme rentoja vapaa-ajan vaatteita. Peleissä ei tehdä mitään fyysisesti vaativaa. Kiipeily, hyppiminen, toisten pelaajien ja painavien esineiden nostelu ym. vastaava on kielletty! Jos käytät lukulaseja, niin ne kannattaa ottaa mukaan. Ottakaa mukaan myös rento mieli! Vaikka pelissä yritetäänkin paeta huoneesta, niin ei kannata pettyä vaikka siinä ei onnistuisikaan. Pelimme on tehty erittäin haastavaksi ja vain harvat pääsevät pakenemaan huoneesta alle 60 minuutissa.

KUINKA KAUAN AIKAISEMMIN VOIN TEHDÄ VARAUKSEN?

Varaus on mahdollista tehdä varausjärjestelmän kautta 60 päivää ennen haluttua aikaa. Mikäli haluat varata pelin pidemmän ajan päähän, otathan meihin yhteyttä sähköpostitse. Varauksia voi tehdä verkkosivuilla olevan varausjärjestelmän kautta 24h aikaisemmin, viime hetken peliaikoja voi kysellä puhelimitse.

KUINKA PALJON AIKAA VARAAMME?

Aikaa kannattaa varata n. 1,5 tuntia. Paikalle tulee saapua 15min ennen pelin alkua, jolloin saatte ohjeita ja käymme läpi pelisääntöjä. Ennen peliä on myös hyvä ehtiä käymään vessassa, sillä pelin aikana ei saa poistua huoneesta kuin hätätapauksessa. Pelin jälkeen voimme ottaa ryhmäkuvia muistoksi!

LUKITAANKO MEIDÄT OIKEASTI HUONEESEEN?

Kyllä! Mutta halutessanne pääsette aina ulos huoneesta, mutta sen jälkeen ei saa enää palata takaisin huoneeseen. Voitte myös pyytää pelinvetäjää jättämään oven lukitsematta, mikäli haluatte.

MITÄ TAPAHTUU, JOS EMME EHDI PAKENEMAAN ALLE 60 MINUUTISSA?

Pelimme on suunniteltu siten, että vain harvat pystyvät pakenemaan 60 minuutissa. Peliajan loputtua pelinvetäjä tulee aukaisemaan oven teille. Pelin jälkeen teillä on aikaa ottaa ryhmäkuvia toisistanne ja kysellä kysymyksiä peliin liittyen.

VOIMMEKO TULLA PELAAMAAN UUDESTAAN SAMAAN HUONEESEEN?

Huonepakopeli on tarkoitettu pelattavaksi vain yhden kerran, sillä tehtävät vaihtuvat vain kun huoneen teema vaihtuu. Tiedotamme teemojen vaihtumisesta netti- ja Facebook-sivuillamme. Jos ette pakene huoneesta, voitte varata saman pelin uudestaan ja pelata sen uudelleen siitä kohdasta, johon ensimmäisellä kerralla jäitte. Vinkkejä uudelleen pelaamiseen kannattaa kysyä vielä pelinvetäjiltämme. Ethän myöskään pilaa muilta pelaajilta tehtävien ratkaisemiseen liittyvää hauskuutta, kertomalla heille etukäteen peliin liittyviä tietoja.

ONNISTUUKO PELAAMINEN PYÖRÄTUOLISSA?

Pelihuoneemme sijaitsevat kellarikerroksessa. Pyörätuolilla pääsee perille, mutta suosittelemme ottamaan aina ensin yhteyttä meihin niin käydään tilanne yhdessä läpi. Valitettavasti Taikakouluun Joensuussa ei ole mahdollista päästä pyörätuolilla.

Suurin osa tehtävistä on sellaisia, joihin voi osallistua myös pyörätuolista, mutta osa tehtävistä on sellaisia, joihin pyörätuolissa istuva ei voi osallistua. Nämä rajoitteet huomioiden peleihimme voi osallistua myös pyörätuolissa.

KUINKA SUURIA HUONEENNE OVAT? VOINKO PELATA, VAIKKA KÄRSIN SULJETUN JA/TAI AHTAAN PAIKAN KAMMOSTA?

Pakohuoneemme ovat kooltaan keskimäärin suuren olohuoneen kokoisia (30-49 m2 huoneesta riippuen). Mikäli huoneen oven lukkoon laittaminen ahdistaa, voivat pelinohjaajamme jättää oven kokonaan lukitsematta. Huoneesta joka tapauksessa pääsee pois, vaikka kesken pelin -pelinohjaajamme seuraavat peliä kameroiden ja mikrofonin kautta ja pystyvät reagoimaan, mikäli suljettu tila ahdistaa liikaa. Mutta klaustrofobian takia ei missään nimessä kannata jättää kokeilematta peliä! Asiakkaidemme mukaan peli vetää niin hyvin mukaansa, ettei siellä ehdi ahdistumaan!